Általános információ

HELYSZÍN

Hunguest Grandhotel Galya
Galyatető, Kodály Zoltán sétány 10.

A Grandhotel Galya 1937-39-ben épült, erdőkkel körülvett, pihentető sétákhoz ideális 5 hektáros park közepén, az Országos Kéktúra vonalán álló, a legmagasabban fekvő magyarországi szálloda. A 956 méteres tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő Galyatető Magyarország második legmagasabb pontja. A festői környezet, az enyhe szubalpin klíma, a friss hegyi levegő, valamint az országos átlagot meghaladó napos órák száma egészséges és nyugodt körülményeket biztosít a kongresszusi munkához és a feltöltődéshez.

KÖZLEKEDÉS

Autóval az M3 autópályáról nyugat felől Atkárnál, kelet felől Mátrafüred lehajtónál a 3-as útra Gyöngyös felé letérve és onnan a 24-es úton haladva; vagy Hatvantól a 21-es úton haladva Pásztóig, onnan a Kékesi/Mátrai úton haladva közelíthető meg a kongresszus helyszíne.
Budapest Stadionok autóbusz-pályaudvarról, illetve Gyöngyös autóbusz-állomásról naponta többször indul buszjárat Galyatetőre. A buszról Galyatető, Kodály Zoltán sétány megállónál leszállva egy rövid ( 2 perces) sétával érhető el a szálloda.

TÚRÁZÁSI LEHETŐSÉG

A kongresszus helyszíne az Országos Kéktúra útvonalán fekszik, de több más turistaút (pl. a sárga és piros jelzés) is érinti, illetve egy kb. 5 órás körtúrát is tehetnek a kalandvágyók a Márta-nyereghez és vissza. Rövid kirándulással elérhető a Galya-kilátó. A szállodával szemben található turistacentrum épülete mellől indul a lépcsős út a Péter hegyesén (960 m) álló toronyhoz, ahonnan szinte az egész Mátra belátható, jó időben a felvidéki hegyóriások, az Alacsony-Tátra is látszik.